Select Page

Braxfield Road   Lewisham, London

SAM Architects have been appointed to remodel and extend the ground floor of an existing victorian house to create a large open plan space with a visual connection to the garden.

The property is located in a typical south London victorian street and the rear facades of the houses are characterised by pitched roof projections shared between two houses.

The design complements the language of the existing rear extensions by adding a single height pitched volume, which reduces the impact towards the neighbouring properties and maximises the height of the central dining and kitchen space. The contemporary charred timber cladding distinguish the addition from its victorian neighbours. The volume is perforated with a large opening and several strategically placed rooflights offering views into the garden and the sky.