Select Page

Map House   Southwark, London

The scheme places a three storey contemporary home onto a plot previously occupied by a double garage. The site is located in a South London mews in the Camberwell Grove Conservation Area and is surrounded by a number of listed buildings.

Careful articulation of space maximises the relatively small footprint of the site. Surrounded on three sides by neighbouring properties the building has only one main outlook. A large, automated bi-folding shutter folds back to reveal a sliding glass door into the living space and kitchen workshop. This draws an abundance of natural light into the building and allows views across the garden opposite Using a reduced palette of hard-wearing materials, of reclaimed brick and a charred larch cladding on the ground floor blends the building neatly into its surroundings.   A series of roof lights and high-level windows enhance the design by providing additional light/ventilation while maintaining privacy from the surroundings.

www.dezeen.com

Open House Brochure