Select Page

Flodden Road   Lambeth, London

SAM Architects were appointed to remodel this 1960’s mid-terrace house in South London.

The brief was to create more space within the existing footprint of the building through a number of small interventions which improve each space and provide more efficient storage solutions throughout the building such as bringing the front door in line with the external wall and open out the space behind.

In addition, we integrated the existing garage to create a new open-plan kitchen and large entrance area. This multi-functional space is fitted throughout with colourful bespoke joinery consisting of a number of pieces designed to serve a dual purpose such as a bench that doubles up as shoe storage and the movable wardrobe giving access to the hidden storage under the stairs. More light is then drawn into the space through the introduction of a new roof light above the kitchen and full height sliding doors to the rear, further enhancing the feeling of space throughout the ground floor.